joi, 3 noiembrie 2016

Madeira - turul insulei - partea estică

Salutare,

Cele două tururi de insulă de care vă povesteam într-un post anterior (Madeira - gradinile din Monte si Gradina Botanica) le-am făcut cu Madeira Sunrise Tours (http://www.madeirasunrisetours.com/) și mi-au placut mult.

Astăzi vă arăt poze din primul tur, cel estic. Acesta a durat cam 8 ore, șoferul/ghidul nostru a fost foarte amuzant, dar și bine documentat. Am vizitat câteva zone spectaculoase, puncte minunate de belvedere care mi-au rămas în inimă. Am început cu o oprire la fabrica de obiecte din nuiele de răchită din Camacha, unde am studiat dexteritatea oamenilor care lucrează acolo. Apoi am ajuns pe cel mai înalt varf accesibil cu mașina, al treilea ca înălțime din Madeira, Pico do Areeiro (1818m) unde ne-am jucat de v-ați ascunselea cu ceața. Am admirat pe rând pădurea lor protejată, ce este și patrimoniu UNESCO, Laurissilva, munții de la Faial care se ridică din ocean semeți, căsuțele populare din Santana, punctul de belvedere de la Portela, dar și stâncile de la Ponta São Lourenço.
Am scris mai mult decât o fac în mod normal, pentru că m-am entuziasmat scriind de asemenea locuri; zic ca ar fi mai bine să vă las în compania pozelor care fac cât 1000 de cuvinte.


Pico do Areeiro

Faial
PortelaPonta de São LourençoNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu