Traseu prin Ciucas - cabana Varful Ciucas - Varful Ciucas si retur

 Salutare,

Ni s-a făcut o propunere de nerefuzat pentru weekend, și anume să facem un traseu pe care îl aveam de mult pe lista de dorințe: cabana Vârful Ciucaș (1595 m) - Vârful Ciucaș (1954 m) și retur. Am acceptat-o cu mare încantare și zis și făcut, am lăsat mașinile aproape de fântâna prof. Nicolae Ioan și am pornit pe jos spre cabană pe drumul forestier. Ajunși acolo ne-am tras un pic sufletul, ne-am regrupat și am plecat mai departe. Planul a fost să mergem pe traseul cu dungă roșie până la vârf, să continuăm pe dunga roșie apoi până în Șaua Tigăilor și apoi să ținem crucea roșie până la cabana Vf. Ciucaș. 

Un mare plus a fost că am avut parte de nori, astfel încat nu ne-am copt sub razele dogoritoare.  Am trecut pe lângă Culmea Tigăile Mari, de unde am putut admira Vf. Tigăile Mari (1844 m) și niște formațiuni pietroase foarte interesante, Babele la sfat. 

Odată ajunși pe vârf, am făcut pauză de admirat, pozat și mâncat și apoi am pornit mai departe pe traseu. Orientativ, mezinul grupului a avut 5 ani, iar de la cabană am plecat în jur de ora 11 și am ajuns înapoi pe la ora 15:30. După o masă bine meritată, am coborât, iar la ora 17:00 eram la mașini. 

Cum eram curioși de o cazare de tip glamping, am reușit să facem o rezervare de o noapte la Glamping Spiritul Zimbrilor, în comuna Vama Buzăului, fix vis-a-vis de zimbrărie. Ne-am distrat pe cinste, cortul ne-a plăcut mult, iar somnul a fost tare dulce.



































Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Haga, Delft și morile din Kinderdijk

Madeira - turul insulei - partea estică

Carari de munte